Je hond aan het spelen krijgen

Je hond aan het spelen krijgen

Een hond is een prachtig huisdier en vriend. Er zijn er die dat niet kunnen begrijpen, maar een hondje is een trouw dier die, als je hem eenmaal hebt niet meer kan missen. Wanneer je een puppy aanschaft, zal je merken dat hij of zij vol energie zit. Een jonge hond lichamelijk uitputten is praktisch onmogelijk. Dat komt ook, omdat het niet goed is om met een pup een lange wandeling te maken. Toch kun je een pup wel moe maken. Het spel is daar een voorbeeld van. Door het spel, wordt de band met je pup beter en wordt hij of zij toch moe. Je kunt voor het spel puppyspeelgoed aanschaffen. Het is vaak zachter van materiaal dan voor volwassen honden. Kleine jonge hondjes kunnen ook wel met het speelgoed van de oudere gebruiken. Je moet er wel voor zorgen dat ze geen kleine onderdelen in kunnen slikken. Er zijn ook bij kleine jonge honden uitzonderingen. Er zijn er die in het begin niet niet van een spel houden. Om dat te bereiken, moet je het spel leuk en aantrekkelijk maken.

Belangstelling opwekken

Bij de hondjes die niet van een spel houden, moet je alleen het speelgoed pakken als je er ook daadwerkelijk mee gaat spelen. Om het spelen aan te leren moet je de pup even niet benaderen. Daarna pak je het speelgoed en vervolgens ga je de pup alle aandacht schenken. Wanneer je even gespeeld hebt, moet je het uit het zicht leggen op het hoogtepunt van het spel. Ook moet je de pup dan weer even geen aandacht schenken. Dat kun je dan meerdere malen herhalen. Gaat het dan nog niet zoals u wilt dan kun je speelgoed aanschaffen die je met bijvoorbeeld koekjes kunt vullen. Als hij of zij goed speelt, kun je een beloning geven. Op deze manier kun je over het algemeen een pup wel aan het spelen krijgen. Spelenden honden
Je moet je huisdier interesseren voor het spel. Ook is het belangrijk dat je steeds wat anders met je huisdier doet. Wordt je huisdier te ruw en gaat hij bijvoorbeeld in je broek bijten, moet je het spel even staken. Wanneer hij of zij daarna weer rustig is, kun je het spel weer hervatten. Bij drukke hondjes is het verstandig om de speeltjes erop aan te passen. Je kunt langere touwen gebruiken of misschien wel grotere knuffels. Ook zoekspelletjes zijn vaak leuk voor het spel met je huisdier. Dat kunnen ook kleine kinderen doen met het jonge huisdier.Trekspellen zijn gewild voor je huisdier. Je moet bij ieder spel ook je hond soms laten winnen. Dan zal hij of zij zeker door willen gaan. Voor trekspellen is het belangrijk dat hij of zij het commando “los” leert begrijpen. Dat kun je doen door het touw vast te houden, maar er niet aan te trekken. Op een moment zal het speeltje of touw worden losgelaten en dan kun je een beloning geven door een hondenkoekje. Daarna pak je een ander speeltje. Wanneer hij of zij het speeltje weer los moet laten herhaal je het weer. Daarna de beloning geven en na een korte tijd het weer met een ander speeltje herhalen. Uw huisdier zal dan snel het commando “los” leren begrijpen. Bij het trekken van jonge honden moet je wel voorzichtig zijn dat je niet te hard trekt. De tandjes zijn in het begin nog erg breekbaar.

 

Voor het spel met jonge hondjes zijn die spellen leuk waarbij ze achter een bewegend voorwerp aan kunnen rennen. Hoe gekker het voorwerp beweegt hoe geliefder het is tijdens het spel. Een spel is gezond, omdat hij of zij dan een goede conditie krijgt. Voor het spel is het belangrijk dat er op een verantwoorde manier wordt gespeeld. Het hondje moet er gezond van worden en blijven en geen lichamelijke schade oplopen.

Handboek voor Honden

“Ontdek Hoe Jij Je Hond Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *