Waarom een oudere hond adopteren?

Waarom een oudere hond adopteren?

Er zijn veel dierenliefhebbers die graag een hond willen hebben. Vaak wordt er gekozen voor een puppy, omdat ze denken dat een oudere problemen zou kunnen opleveren. Uiteraard is dat mogelijk, maar dat kan bij een puppy ook het geval zijn. Het zijn ook niet alleen de jonge honden die een thuis nodig hebben. Ook honden op leeftijd hebben dat nodig. Honden op leeftijd zijn honden van boven de 7 jaar. Kleine honden worden minder snel volwassen dan grote honden. Kleine honden worden dan ook iets later “oud” genoemd. Er zijn veel mensen die liever een puppy willen adopteren dan een volwassen hond. Je kunt ze beter zelf naar je eigen handzetten en dus beter trainen, denken ze. Een puppy heeft vaker minder gedragsproblemen dan een volwassen hond en ze blijven ook langer bij je. Dat zijn enkele van de vele vooroordelen die mensen hebben om geen volwassen dier op te nemen.

Het redden

Door er een op te nemen red je het leven van het dier. Hoe langer een beest in een asiel zit hoe minder kans het heeft opgenomen te worden. Er zijn veel asielen die een over populatie hebben en daardoor de honden moeten laten inslapen. Het zijn vooral de oudere die daarvoor het eerst in aanmerking komen. Wanneer je dus een volwassen dier opneemt, zal je het leven ervan redden.
Een volwassen dier hoeft geen problemen te geven. Veel mensen denken dat honden die in een asiel zitten er terecht zijn gekomen door gedragsproblemen. De reden is vaak anders. Er zijn veel mensen die een dier, na een verloop van een tijd, niet meer leuk vinden. Er kan ook er een familielid zijn die allergisch voor het dier blijkt te zijn. Ook kan door het overlijden van zijn baasje het beest in een asiel terecht komen. Een verhuizing of een andere baan kan ook een oorzaak zijn. Dus het heeft vaak niets te maken met het gedrag. Een oud dier uit een asiel kan net zo leuk zijn als een jong dier.

Voordeel van honden op leeftijd

Wanneer ze op leeftijd zijn, zijn ze vaak rustiger dan jonge honden. Je kunt, omdat ze ouder zijn duidelijker hun karakter herkennen. Wanneer je een jong dier hebt, zal zijn karakter nog moeten worden gevormd. Honden op leeftijd hebben geen behoefte meer aan lange wandelingen. Ook zullen ze minder snel aan je spullen gaan kauwen. Vaak weten volwassen honden dat ze tijdens het uitlaten naast je moeten lopen. Ze zullen ook sneller naar je toekomen wanneer je ze roept. Ze kennen de basiscommando’s dus dat hoef je volwassen honden niet aan te leren. Je kunt volwassen honden ook nog steeds wel trucjes aanleren. Ze worden minder snel afgeleid, als je ze iets wilt leren, dan een puppy.

 

Ook de oudjes hebben behoefte aan een thuis. Ze blijven niet zo lang bij je als een puppy, maar je kunt er ook veel plezier aan beleven. We gunnen het dier niet dat hij in een asiel overlijdt. Ook de oudjes kunnen ideale maatjes zijn.
Honden zijn trouwe viervoeters. Wanneer we een puppy aanschaffen moet je je er ook van bewust zijn dat niet alleen de aanschaf geld kost. Het zijn ook bij een puppy de kosten voor een dierenarts. Vaak zie je ook dat een puppy gedragsproblemen kan hebben. Je moet met een puppy naar les gaan om hem/haar de regels te leren die nodig zijn. Je moet ook eerst nagaan of je het dier kunt betalen. Je moet namelijk ook voor jonge een bench aanschaffen. Een dier heeft ook zijn voeding nodig. Kleine honden eten minder dan grote honden. Bereken eerst de kosten van het hebben van een dier. Je moet hem echt kunnen bekostigen, omdat je er anders beter niet kunt beginnen. De jaarlijkse spuiten die honden nodig hebben kosten geld. Hij/zij kan ook ziek worden en moet dan door de dierenarts worden geholpen. Ook daar zijn kosten mee gemoeid. Ga dus niet over een nacht ijs bij de aanschaf bij dieren. Indien je er niet mee wil kweken, heb je er ook geen nodig met een stamboom. Zonder stamboom zijn de honden een stuk voordeliger in aanschaf. Denk dus altijd goed na wat je wilt adopteren een jonge of een oude. Een oude heeft zeker ook zijn voordelen.

Handboek voor Honden

“Ontdek Hoe Jij Je Hond Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *