Waarom honden autorijden leuk vinden

Waarom honden autorijden leuk vinden

Onze hond van 5 is dol op autorijden! En dat laat hij op vele manieren merken!
Want een ritje met de auto, dat betekent vast een lange, deugddoende wandeling, en daar is hij dol op.
Het gekke is dat hij het liefst bij mij op de schoot gaat zitten, pootjes op het dashbord en alles wat voorbijkomt geïnteresseerd observeren.
(in dat geval ben ik de passagier en niet de bestuurder uiteraard…en geven we toe dat we hiermee niet veilig rijden)
Op een erg hete dag, reden we met de ramen open, en stak Ziggy zijn hoofd door het portier. Wat hebben we toen gelachen: haren in de wind, oren plat naar achter,gekke bekken trekken…en vooral…genieten…Het leek wel of ons beestje high werd…
Dus gingen we er even over lezen!

1. Het zit hem in de neus

Honden ervaren de wereld meer door geur dan zicht. Waar een mens tot 5 miljoen olfactorische receptoren in de neus heeft, kan een hij er tot 300 miljoen hebben. Geen wonder dat ze graag hun snoet uit het raam hangen. Hier krijgen ze enorm veel input van geuren.

2. Ons huis op wielen

De familieauto zien honden als uitbreiding van de gezinswoning. Als ze in de auto bij u zijn, voelen ze zich alsof ze thuis zijn met hun familie. De auto, als mobiele versie van het huis, willen ze gretig beschermen net zoals ze doen in het huis. Het zit hem in de genen!

3. We gaan jagen!

Honden hebben nog steeds een jachtinstinct. De voorwaartse beweging van de auto, omringd door andere bewegende auto’s, laat je huisdier ervaren dat ze deel uitmaakt van het jachtuitvoer. Deze sensatie geeft je hond een gevoel van euforie.

4. De geest van avontuur

Honden zijn van nature nieuwsgierig, dus ze houden er van als er iets nieuws en spannend gebeurt. Een auto rit is een geweldig avontuur voor hen, vol met nieuwe bezienswaardigheden, geuren en geluiden … en beidt veel meer plezier dan gewoon rondhangen thuis wachten op de postbode!

5. Hondenoren

Naast zijn verfijnde reukorgaan, zijn de oren uiterst belangrijk om het zicht te compenseren.
Honden horen een breder scala aan frequenties dan mensen. De anatomie en de werking van het midden- en binnenoor is relatief hetzelfde bij mensen en honden. De echte oorzaak vinden we bij de talrijke spieren van de oor klep. Deze staan toe hun oor zol te positioneren dat ze beter geluiden lokaliseren en nauwkeuriger en verder weg horen.
De impulsen die je viervoeter krijgt in de auto zijn dus weer een etra uitdaging. Die zijn anders dan de huis-, tuin- en stemgeluiden die hij dagdagelijks hoort en kent.Om af te ronden, geven we toe, dat we onze terriër zelden op de schoot nemen en uit het raam laten hangen.
Hondenoren zijn erg gevoelig, dus is dat eigenlijk niet verstandig. De kans op een een oogontsteking of een oorontsteking is veel groter!

Het is ook niet veilig om een dier los in de auto te laten zitten. Bepaalde landen zijn hier streng in en hebben wetten en boetes!
Wat begrijpelijk is natuurlijk. Een hond moet net als elke andere inzittende beschermd worden. Dat kan met het kopen va een autoriem, speciaal gemaakt voor honden.
Wij hebben nu een autogordel met verlengstuk dat wordt vast geklikt in het gordelslot.

Handboek voor Honden

“Ontdek Hoe Jij Je Hond Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *