Je hond warm houden in de winter

Je hond warm houden in de winter

Zelfs noordelijke rassen met dikke dubbele vachten kunnen bij winterweer afkoelen. Dit betekent dat zodra de temperatuur daalt tot onveilige niveaus, u voorzorgsmaatregelen moet nemen om uw hond warm te houden. Dierenartsen moedigen ook het gebruik van truien / jassen en schoenen aan.

De voorzorgsmaatregelen die u neemt, moeten zijn gebaseerd op de individuele behoeften van uw hond. Alle beschikbare dingen om honden warm te houden in de winter variëren van dikke warme hondenjassen tot sneeuwschoenen. Hoewel de natuurlijke vacht van uw huisdier voldoende is om hun lichaam warm te houden, hebben hun poten soms bescherming nodig tegen ijs, sneeuw en chemicaliën.

Truien

Hondentruien zijn er in veel verschillende vormen, maten, diktes en prints en ze zijn een van de beste dingen om honden warm te houden in de winter. Niet alle honden hebben in de winter een trui nodig, maar ze kunnen handig zijn voor sommige rassen, waaronder:

  • haarloze rassen
  • kortharige honden
  • zeer jonge honden
  • hele kleine honden
  • hele oude honden
  • honden met een ziekte
  • honden die een ernstige ziektebehandeling ondergaan
  • honden met een verminderde immuun functie

Hondenlaarzen en schoenen

Hondenschoenen beschermen de voeten van uw hond tegen scherp ijs, verborgen gevaren in de sneeuw en de-icing chemicaliën die giftig zijn voor huisdieren. Deze dingen om honden in de winter warm te houden, houden ook de voeten van uw pup lekker warm door ze te isoleren en te voorkomen dat het haar en de huid tussen de voetzolen koud en nat worden.

Er zijn veel variaties op hondenlaarzen beschikbaar, maar sommige zijn specifiek voor de winter. Als je op zoek gaat naar winterlaarzen voor honden, zoek dan naar rubberen zolen met grip voor extra grip en wat binnen isolatie voor vriesweer. Het is ook handig om een ​​waterdichte buitenkant te hebben om de voeten van de hond droog te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *