Hoe leer je je puppy door te slapen?

Hoe leer je je puppy door te slapen?

De gewoontes in jouw huis aanleren.

Het in huis halen van een jong hondje zal van jou heel wat extra werk vragen. Het diertje moet wennen aan de omgeving. Je moet het leren gehoorzamen, leren hoe en waar het zijn toilet moet doen en vooral leren om ’s nachts door te slapen. Dit is een van de belangrijkste gewoontes die je jouw pup moet leren zodanig dat hij je niet stoort tijdens jouw eigen nachtrust. Het is een hele uitdagen om dit aan jouw hondje te leren. Soms wil de pup verder spelen en is hij nog niet vermoeid. Dit komt omdat hij de routine in zijn nieuwe omgeving nog niet heeft opgenomen.

Vanaf welke leeftijd zullen jonge hondjes ’s nachts doorslapen?

Vanaf de leeftijd van acht weken moeten puppy’s het ritme van dag en nacht en de slaapschema’s van de mensen waarmee ze samenleven beginnen op te nemen. Twaalf weken is meestal de leeftijd waarop jonge hondjes van de fokker verhuizen naar hun nieuwe eigenaar. Ondertussen zal het beestje bij de fokker de gewoontes van zijn nieuwe baasjes nog niet aangeleerd hebben.

Voeding en water.

Jouw hondje moet zijn laatste maaltijd ongeveer drie uur voor slaaptijd krijgen zodat het eten op tijd verteerd is en de hond nog even naar zijn toilet kan als het nodig is. Als jouw pup zijn eten te laat krijgt dan is de kans groot dat hij ’s nachts wakker wordt om zijn het toilet te doen. Je zou jouw pup ook moeten aanmoedigen om enkele uren voor “bedtijd” te drinken om ’s nachts niet meer te moeten plassen.

Voldoende tijd geven om zijn toilet te doen.

Om ’s nachts te kunnen doorslapen moet de puppy kort voor het slapengaan zeker zijn toilet doen. De puppy moet geleidelijk aan ervaren dat dit zijn laatste kans is om dat te doen tot de volgende ochtend. Na verloop van tijd zal het hondje die routine opnemen en het einde van de dag associëren met de laatste kans om zijn toilet te doen.

Een vermoeide pup wordt slaperig!

Als het jonge diertje nog vol energie zit vlak voor het slapengaan dan zal dit een probleem zijn om hem tot rust te laten komen. Het is aangeraden om je pup enkele uren daarvoor actief bezig te houden met spelletjes en indien mogelijk een wandeling in de buitenlucht. Laat hem zich helemaal uitleven en laat hem geleidelijk rustiger worden naarmate de tijd om de rusten eraan komt. Als de pup vermoeid is, zal hij enthousiast zijn om te mogen rusten.slapende hond

Zorg voor een aantrekkelijke slaapplaats.

De slaapplaats voor jouw pup moet aantrekkelijk zijn en positieve associaties opwekken in de geest van jouw hond. Het moet er warm en comfortabel zijn. In het begin zal het jonge diertje zich eenzaam voelen maar je kunt dit omzeilen door eventueel jouw radio voor enkele uurtjes zachtjes te laten spelen. Als jouw hondje moet gestraft worden gebruik dan nooit zijn slaapplaats als strafplaats. Dit zou al snel leiden tot stress omdat jouw dier het bevel om te slapen zou associëren met een bestraffing.

Geen gehuil meer!

Het komt vaak voor dat pups huilen tijdens de eerste nachten omdat ze niet kunnen slapen zonder het gevoel van hun familie in een warm nest. Als de pup begint te huilen zodra je hem neerzet, blijf dan even in de buurt en gebruik indien nodig het “nee” commando. Beloon de pup niet wanneer de hij stopt met huilen of deel geen snoepjes uit om hem om te troosten, want als snel komt hij erachter op welke manier hij aan een beloning komt en blijft het huilen duren.

Handboek voor Honden

“Ontdek Hoe Jij Je Hond Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *