Hoe om te gaan met honden die niet geborsteld willen worden

Hoe om te gaan met honden die niet geborsteld willen worden

Een hond borstellen

Veel honden vinden het erg leuk om geborsteld te worden. Hier genieten ze van omdat ze aandacht krijgen en daarnaast vinden ze het fijn dat hun huid en vel goed word schoongemaakt en hierdoor lekker aan voelt. Uiteraard zijn er ook honden die niet van dit borstellen houden. Sommige honden vinden dit erg vervelend, en kunnen dan ook problemen oplopen tijdens het borstelen. Het is daarom ook belangrijk om actie te ondernemen op het moment dat jouw hond niet met een borstel schoongemaakt kan worden. Omdat er verschillende ziektes kunnen oplopen door niet de borstel te gebruiken, is het belangrijk om snel naar een goede oplossing op zoek te gaan, zodat jouw hond gezond kan blijven.
De reden waarom het dier niet geborsteld wilt worden kan zijn omdat het in het voelden een slechte ervaring heeft gehad. Zo kan het zijn dat het dier een harde pijn heeft gehad, de laatste keer dat je hem hebt geborsteld. Maar ook ongemak kan ervoor zorgen dat het dier geborsteld wilt worden.

Meer informatie over het probleem

Het is zeer belangrijk om uit te zoeken waarom jouw dier er niet van houd om geborsteld te worden. Door namelijk achter het probleem te komen kun je verschillende aanpassingen maken waardoor je zeker weet dat de volgende keer er geen problemen meer ontstaan.

Een belangrijke reden waarom veel dieren er niet van houden om geborsteld te worden is omdat je dit te hard hebt gehad. Hierdoor hebben ze er slechte herinneringen aan over gehouden en willen ze niet dat je hun opnieuw schoon maakt.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat jouw dier er vroeger geen problemen mee had, maar nu wel. Dit kun je dan ook zien op het moment dat het dier vervelender en bozer gaat doen. Belangrijk is het hierbij om goed de reactie te bekijken nadat je geborsteld hebt, hoe reageert het dier hierop.

Tot slot is het uiteraard ook mogelijk dat het gewoon niet lukt omdat jouw dier last heeft van een blessure of een allergie waardoor het niet mogelijk is.

Oplossingen

Een goede oplossing is door een nieuwe kam aan te schaffen. Vaak ligt het probleem dan ook hier. Zo kan het zijn dat de haren van de kam gewoon te scherp of te hard zijn waardoor het huisdier het niet aangenaam vind dat jij het gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er vaak verschillende van deze borstels nodig kunnen zijn. Zeker bij een wat groter dier is het belangrijk om voor de verschillende lengtes, en de verschillende diktes van de huid, te zorgen voor verschillende borstels die hun werk kunnen doen over het hele lichaam. Tot slot is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw dier gewend raakt aan de manier waarop jij aan het kammen bent, en ook dat jouw dier gewend raakt aan de verschillende borstels die je gebruikt. Hierdoor zal het kammen een heel stuk makkelijker gaan, waarschijnlijk zelfs zonder enig probleem.

Het veilig maken

Een andere goede oplossing voor dit probleem is om ervoor te zorgen dat jouw dier altijd goed vastzit terwijl je de borstels gebruikt. Zeker op het moment dat jouw dier gaat grommen dan weet je dat dit waarschijnlijk de enige en de beste oplossing is. Maar ook op het moment dat het dier besluit om een gevecht aan te gaan, is het gebruiken maken van borstels en een goede bescherming zeer belangrijk. Maak jouw dier dan ook veilig door hem met een paar klikken aan jouw te bevestigen. Hierdoor kan jouw dier wel gestrest worden, dus het is belangrijk om hem rustig vast te maken. Nadat je hem of haar hebt gekalmeerd kun je de borstels erbij pakken en beginnen met pakken.

Een andere goede mogelijkheid om ervoor te zorgen dat het kammen eindelijk kan gebeuren, is door te wachten op het moment dat hier ontspannen en blij is. Wanneer dit zo is kun je beginnen met het voorzichtig kammen. Doe dit net zo lang totdat jouw dier weer geïrriteerd begint te raken en/of aangeeft hier geen zin meer in te hebben. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het dier lekker blij en ontspannen blijft. Zo is het belangrijk dat je het dier meenemen naar een plek waar hij zich veilig voelt. Praat gewoon op een rustige en een veilige toon naar jouw dier, en begin rustig me het kammen. Een goede tactiek hierbij is door eerst met je hand een paar keer over het dier en zijn huid te wrijven zodat er een gewenning ontstaan. Vervolgens kun je als het ware de druk verhogen door gebruik te maken van verschillende borstels. Zeker in de gebieden waar jouw dier wat bultjes heeft zitten is het belangrijk om rustig en zachtjes te kammen.

Handboek voor Honden

“Ontdek Hoe Jij Je Hond Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *